Biografie

Altviolist, componist, arrangeur, DJ, producer, podcaster: Bram Faber (1989) luistert naar vele namen. Die veelzijdigheid versterkt zichzelf, en betaalt zich uit in sterk vakmanschap, een breed en diep begrip van het muzikale spectrum, en een onbegrensde muzikale wendbaarheid.

De liefde voor muziek heeft Bram niet van een vreemde. Hij groeide op in een zeer muzikaal gezin. Zijn eerste muzikale stappen zette hij op vierjarige leeftijd met viool spelen. In zijn tienerjaren stapte hij over op de altviool, die zou uitgroeien tot zijn hoofdinstrument. Daarnaast bekwaamde hij zich ook op trompet, piano, en basgitaar.

Als altviolist speelde Bram onder meer mee met het Ricciotti Ensemble, het VU Orkest, Corrie van Binsbergen, Trio Valkuil, en The Nine. Hij werd een veelgevraagd speler, met niet alleen een schat aan podiumervaring, maar ook veel vlieguren in de studio: zo speelde hij muziek met orkest in voor artiesten als David Guetta, Rihanna, Lange Frans, en David Garrett.

Als componist zette Bram zijn eerste noten op tienjarige leeftijd op papier. Vijf jaar later was hij als componist prijswinnaar bij het landelijke Prinses Christina Concours. Dit vormde de voedingsbodem voor een productief bestaan als componist en arrangeur: Bram maakte sindsdien meer dan honderden arrangementen en eigen composities. Dit deed hij onder meer in opdracht van Ellen ten Damme, het Nederlands Blazers Ensemble, Alfred Feenstra, het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet, en Ensemble PEP. Op 22-jarige leeftijd produceerde hij zijn eerste filmscore  voor de film Villa Greta van Paul Bezuijen.

Als producer van elektronische muziek werd zijn eerste plaat uitgebracht toen Bram zeventien jaar was. Sindsdien bouwde hij internationaal faam op en staan meer dan 50 releases als producer op zijn naam, onder meer voor labels uit het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Italië, Zuid-Afrika, en Canada. Als DJ trad hij onder meer op in de Sugar Factory en het Muziekgebouw in Amsterdam. Tevens was hij co-artistiek leider van de negenkoppige eclectische band Gooseboard, waarvoor hij de meeste muziek (om-)schreef, en waarin hijzelf electronica en basgitaar voor zijn rekening nam.

Als presentator en samensteller van DE ONDERPODCAST en Dudoks Discohoek deelt Bram regelmatig zijn liefde voor muziek.

Advertisements